Furutorp

Nu ska jag berätta om Furutorp där jag föddes och växte jag upp. Gården har gått i arv sedan sextonhundrakallt. Släkten är stor och eftersom den härstammar från Furutorp är det den naturliga samlingsplatsen för en massa aktiviteter av olika slag. Här är ett litet axplock av bilder från Furutorp. Sidan är lite långsam att ladda. Det var många bilder och en del av dem blev så konstiga med låg upplösning. Ha tålamod eller byt till en snabbare dator!
Här har det alltid funnits gungor. Nuförtiden har inte barn träskor när de gungar. Kanske har världen trots allt blivit lite bättre på vissa punkter.

Jag älskar den här bilden. Senhöst, dis och förmultnande löv. Sågverket syns rakt fram och till höger ligger vägen mot Sjön.

Pappa hade huggit julgranar till Inger den dan vi var i Furutorp.

Spånhuset har platt tak. Förmodligen fick vi inte gå upp på det men det gjorde vi ändå ibland.
Spånhuset till höger, Lillstugan rakt fram och Templet till vänster. Lillstugan rymmer sex gästsängar, dusch, toa och riktigt kök. Templet rymmer hur mycket folk som helst och ibland är det det.

"Kungliga Byggnadsstyrelsen förvaltar inte detta hus..."

Dörren till potatiskällaren är öppen. Där inne finns det massor av grejer. Allt från potatisharpan till mitt fina ekbord och läsk.

Plötsligt kom solen fram och se så fina postlådorna blev då.
Mina föräldrar. Pappa fixar mycket, både inne och ute. Han har byggt både Lillstugan och Templet och han bakar både wienerbröd och matbröd. På fritiden driver han sågverk eller kör snöplogen. En pappa att vara stolt över.

Släkten är full av präster och kantorer. Här är en. Magnus heter han.

Mamma och pappa. Sa jag att jag är stolt över dem?

Tage och Nanna. Om jag inte missminner mig så är det när mamma fyllde 75.

Mamma.

Och här står vi alla fyra vackra systrar. I bakre raden står Ulla Garde och jag. Framme till vänster står Inger Ibstedt och Maria Johansson. Tänk att ingen av oss heter Mårtensson längre.

Lasse och Nanna. Först togs ett kort där de stod en bit ifrån varandra men de tyckte att då såg det ut om att de var osams så då ställde de sig närmare.

Ulla och mamma tar för sig av en av smörgåstårtorna som jag hade gjort när mamma fyllde 75. Det gick åt fem stycken.
Rebecka och pappa. Lägg märke till spettekakstornet i bakgrunden.

Helena - hon bor här i Ryd.

Ingrid, fångad mitt i ett samtal.

Grindstolpen på framsidan kom med bara för att den har snyggt mönster.

Filippa. Hon är inte alltid i Sverige men när hon är det samtidigt som jag är på Furutorp så blir jag glad.

Mamma letar efter pampiga psaltarpsalmer till julklappsettiketterna.

Anna-Maria. Hon och jag fyller år på samma dag som Drottning Elisabeth av England.

Magnus igen. Han håller kvällsandakt på kalaset. Det är något speciellt med kvällsandakt på släktkalas. Det blir liksom lugnt och stilla i hjärtat.

Britt och Parker och deras hund.